У Порошенка обіцяють ПДЧ та "початок вступу до ЄС" у 2023 році

оновлено
Вівторок, 29 січня 2019, 14:24

Україна почне процедуру вступу до Євросоюзу та "підпише" План дій щодо членства в НАТО у 2023 році.

Про це йдеться у відео, яке показали на початку форумі у Києві, де Петро Порошенко оголосив про висунення своєї кандидатури на другий президентський термін.

"2023 рік - початок процедури щодо вступу в Європейський Союз і підписання Плану дій щодо членства України в НАТО. Так нам диктують інтереси нашої держави", - повідомлялося у відеоролику.

Згодом, під час свого виступу, Порошенко заявив, що Україна 2024 року подасть заявку на вступ до ЄС і отримає План дій щодо членства в НАТО. 

"У 2024 році ми подамо заявку на вступ до Євросоюзу, отримаємо (і немає жодного сумніву, що ми отримаємо) і почнемо виконувати План дій щодо членства в НАТО", - сказав Порошенко.

Необхідно зазначити, що План дій щодо членства в НАТО не "підписується", як це пообіцяли на форумі, його надання схвалюється одностороннім рішенням Альянсу. Наразі в Альянсі відмовляються вести діалог щодо надання Україні ПДЧ, і не існує підтверджень того, що це зміниться у 2023 році. 

Водночас заявку на вступ до Європейського союзу держава може подати самостійно. Станом на зараз у ЄС не підтверджують своєї готовності до розгляду такої ініціативи з боку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.