Німеччина закликала РФ зняти з озброєння заборонену крилату ракету

Неділя, 6 січня 2019, 14:50

Задля збереження Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) Москва повинна зняти з озброєння крилату ракету, яка порушує домовленості з США.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, пише Welt.

"Ключ до збереження ДРСМД лежить у Москві. Якщо Росія хоче зберегти договір, вона повинна роззброїтися так, щоб це можна було перевірити", - сказав Маас, додавши, що "російська сторона порушила договір, розробивши і поставивши на озброєння військ заборонену крилату ракету".

Маас заявляє про необхідність розробити нові міжнародні правила ракетного контролю разом з іншими країнами, що володіють подібною зброєю.

"Терези після холодної війни змінилися. Нам потрібно створити нові глобальні правила прозорості та контролю. І саме тому ми беремо участь у дискусії з такими країнами, як Китай та Індія", - додав він.

Нагадаємо, на початку грудня США дали Росії 60 днів на повернення до виконання договору. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, чому Вашингтон вдається до такого кроку, і заявив, що Росія ще може врятувати договір.

В РФ називають надуманим привід, який наводять США для виходу з договору, підписаного між Вашингтоном і Москвою ще 1987 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.