У ЄС відреагували на обіцянку Порошенка про заявку на членство в 2024 році

П'ятниця, 1 лютого 2019, 17:07

Голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила, що не коментуватиме слова президента України Петра Порошенка про те, що Київ подасть заявку на членство в Євросоюзі 2024 року.

Про це вона сказала по закінченні неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бухаресті, відповідаючи на прохання прокоментувати заяви Порошенка, повідомляє "Радіо Свобода".

"Я не коментуватиму, що може статися в 2024-му, але впевнена, що наші найближчі цілі, зокрема, план "20 досягнень "Східного партнерства" до 2020 року" – цілком реальні й виконувані. Вони позитивно вплинуть на життя громадян і в державах-партнерах, і в самому Євросоюзі. У цій прагматичній співпраці ми можемо досягнути чудових результатів", – заявила Могеріні.

На переконання високого представника ЄС із зовнішньої політики, блок європейських держав та Україна як член "Східного партнерства" за останні п’ять років спромоглися досягти речей, які ще не так давно могли видатися нереальними, а саме: торгової угоди, угоди про асоціацію та візової лібералізації.

29 січня на форумі "Від Крут до Брюсселя" у київському МВЦ президент заявив, що буде балотуватися на другий термін.

Серед передвиборчих обіцянок і заявка на членство України в ЄС до 2024 року.

"До 2024 року ми подамо заявку на вступ до Євросоюзу, отримаємо і почнемо виконувати план дій щодо членства в НАТО", - пообіцяв Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: