Орбан хоче збільшити народжуваність в Угорщині: обіцяє жінкам кредити і скасування податку

Понеділок, 11 лютого 2019, 10:16

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан анонсував фіскальні та кредитні полегшення для родин з метою збільшити народжуваність у країні.

Про це повідомляє Reuters.

"Все менше і менше дітей народжується у Європі. Для Заходу відповіддю на цей виклик стає імміграція. На кожну ненароджену дитину припадає одна, яка прибуває в країну, таким чином цифри вирівнюються", - сказав Орбан.

"Але нам не потрібні цифри. Нам потрібні угорські діти", - наголосив він, анонсуючи нову урядову програму.

Нові заходи включають розширені програми кредитування для родин зі щонайменше двома дітьми, щоб допомогти їм у купівлі житла, субсидії на купівлю автомобіля, скасування податку на доходи для жінок, які вирощують чотирьох і більше дітей.

Жінкам до 40 років, які виходять заміж уперше, пропонуватимуть кредит у розмірі 10 мільйонів форинтів ($36 тис.). Після народження другої дитини таким жінкам списуватимуть виплату третини позики, а після народження третьої дитини – скасовуватимуть виплату всієї суми кредиту.

За словами аналітика Raiffeisen Bank в Угорщині Золтана Торока, хоча на перший погляд ці заходи і коштуватимуть десятки мільярдів форинтів, вони не мають спричинити значний дефіцит у бюджеті країни.

Партія Орбана "Фідес", згідно з останніми опитуваннями, продовжує зберігати лідерство, значно випереджаючи своїх суперників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.