Brexit: Мей попросить депутатів "тримати себе в руках"

Вівторок, 12 лютого 2019, 11:58

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей у вівторок закличе британських депутатів "тримати себе в руках" з приводу Brexit, щоб змусити Європейський Союз прийняти зміни до угоди, які прокладуть шлях до впорядкованого виходу країни з ЄС.

Про це йдеться у витягу із виступу Мей, наданого офісом прем’єрки, повідомляє агентство Reuters.

Сполучене Королівство готується покинути Європейський Союз 29 березня без відповідної угоди, якщо Мей не зможе переконати ЄС внести зміни в угоду про Brexit, а потім переконати скептично налаштованих британських законодавців проголосувати за неї.

"Переговори перебувають на вирішальному етапі. Тепер нам всім потрібно тримати себе в руках, щоб отримати зміни, яких вимагала ця палата, і вчасно реалізувати Brexit", - заявить Мей у вівторок в Палаті громад парламенту.

Британські депутати переважною більшістю відкинули угоду Мей про вихід минулого місяця. Основним каменем спотикання став ірландський "backstop" - механізм, що запобігає поверненню жорсткого кордону між британською Північною Ірландією і Ірландією.

"Отримуючи зміни, які нам потрібні для підтримки; захищаючи і посилюючи права працівників і захищаючи довкілля; посилюючи роль парламенту на наступному етапі переговорів я вірю, що ми зможемо досягти угоди, яку може підтримати ця палата", - скаже Тереза Мей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.