Перемовник ЄС застеріг Британію щодо угоди про Brexit: часу обмаль

Понеділок, 11 лютого 2019, 16:29

Головний переговорник ЄС з питань Brexit Барньє застеріг Британію у понеділок, що часу для схвалення угоди про вихід з Євросоюзу залишилось обмаль - країна повинна покинути блок 29 березня.

"Часу залишилось надзвичайно мало", - сказав Барньє на прес-конференції в Люксембурзі, інформує Reuters.

"Угода про вихід, про яку ми домовилися з урядом Терези Мей ... залишається найкращим способом забезпечити впорядкований вихід Великої Британії", - наголосив Барньє.

Барньє спілкувався з прем'єр-міністром Люксембургу Ксав'є Бетелем, який підкреслив, що відповідальність за пошук рішення щодо Brexit лежить на Лондоні.

"Ми ніколи не прагнули Brexit, ми ніколи не вимагали Brexit. Відповідальність почалася в Лондоні і досі залишається в Лондоні", - сказав Бетель.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей вважає відтермінування Brexit неприпустимим, і наполягає, що Британія повинна залишити Євросоюз 29 березня.

Наприкінці січня парламент Великої Британії проголосував про внесення змін до угоди про Brexit. Парламентарі прийняли ключову правку – про необхідність нових переговорів із ЄС щодо кордонів між Ірландією та Північною Ірландією.

Євросоюз неодноразово наполягав, що вважає нові переговори щодо зміни Brexit-угоди неможливими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: