Мер французького міста ввів штрафи за "надмірний" гавкіт собак

Вівторок, 12 лютого 2019, 19:44

Мер міста на півночі Франції оголосив заборону на надмірний гавкіт собак в спробі приборкати собачий шум.

Про це повідомляє ВВС.

З понеділка власники собак в містечку Фек'єр можуть отримати штраф у розмірі 68 євро за "тривалий або повторюваний гавкіт".

Мер Жан-П'єр Естіенн каже, що заборона введена у відповідь на те, що собаки "гавкають вдень і вночі" і створюють "нестерпну ситуацію".

 "Наша мета не в тому, щоб заборонити собак, і ми не будемо штрафувати людей за найменший натяк на гавкіт. Місто не має нічого проти собак, але коли ви вирішуєте їх заводити, ви повинні їх дресирувати", - заявив Естіенн.

Указ забороняє залишати собак в закритих приміщеннях, якщо поруч немає власників, щоб запобігти "тривалому або повторюваному гавкоту".

Гавкаючі собаки також повинні перебувати всередині будівлі, якщо їх поведінка "заважає відпочинку або розслабленню" когось із 1400 жителів містечка.

Указ був прийнятий після поданої петиції через одного конкретного жителя. "У неї є кілька собак, деякі великі. Ми зробили кілька спроб встановити з нею діалог, але безрезультатно", - розповів Естіенн.

Таке рішення розкритикували захисники тварин. "З таким же успіхом ви можете заборонити передзвін церковних дзвонів в неділю вранці. Якщо у собак є роти, значить, вони можуть гавкати", - сказав президент Асоціації захисту прав тварин Стефан Ламар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.