Спецслужба Німеччини перевірить зв'язки ультраправих партій з Росією - ЗМІ

Четвер, 14 лютого 2019, 17:06

Внутрішня розвідка Німеччини розслідує можливі зв'язки Росії з німецькими крайньо правими партіями, включаючи антиімміграційну "Альтернативу для Німеччини (AfD).

Про це повідомляє Reuters.

Федеральне відомство з питань захисту Конституції (BfV) вирішило розпочати розслідування з регіональними відділеннями на тлі занепокоєння тим, що Москва може спробувати вплинути на європейські вибори в травні і три регіональні голосування в східно-німецьких землях цього року.

На зустрічі в Потсдамі внутрішні служби безпеки вирішили створити групу експертів з федерального агентства і східних земель і Берліна, щоб розслідувати це питання в найближчі місяці.

На засіданні обговорювалися питання про зв'язки між Росією та AfD і правою партією "Право". За даними німецьких спецслужб, Москва розглядає праві партії як можливих союзників у спробі дестабілізувати Захід.

У 2017 році лідер AfD Фрауке Петрі провела переговори з російськими чиновниками під час візиту до Москви напередодні німецьких федеральних виборів. Цю поїздку обговорювали на зустрічі.

Але в цілому, представники німецької розвідки вважають, що "Альтернатива для Німеччини" має "мінімальний і обмежений контакт" з Росією.

Нагадаємо, у січні ЗМІ повідомляли, що німецькі спецслужби проведуть посилену перевірку "Альтернативи для Німеччини" на тлі занепокоєння, що вона заграє з екстремізмом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.