У Латвії розміститься штаб Північної дивізії НАТО

П'ятниця, 15 лютого 2019, 15:07

Міністри оборони Естонії, Латвії та Данії підписали в Брюсселі угоду про взаєморозуміння з питання формування Штабу Північної дивізії НАТО.

Міжнародний штаб Північної дивізії стане частиною військової структури НАТО і пов'яже військові частини і підрозділи регіону з вищою структурою управління альянсу, повідомляє Delfi.

Головним завданням Північної дивізії стане управління військовими операціями в своїй сфері відповідальності. З цією метою штаб приступить до планування і керівництва військовими операціями, планування та інтегрування діяльності доданих для посилення регіону частин і підрозділів НАТО, а також до організації на рівні штабів навчань відповідно до державних натівських планів оборони.

Державами-засновницями Північної дивізії є Естонія, Латвія і Данія. Відділення штабу дивізії в мирний час розміщуватимуться в Адажі у Латвії та Карупі в Данії. Першим начальником штабу Північної дивізії стане генерал-майор Збройних сил Данії.

Штаб Північної дивізії відкриється 8 березня в латвійському Адажі. Первинної оперативної готовності штаб досягне в першому півріччі 2019 року. Повна оперативна готовність буде забезпечена протягом декількох років.

Крім держав-засновників, до діяльності Північної дивізії будуть залучатися також збройні підрозділи інших союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.