Європарламент скасував захід за участі екс-лідера Каталонії

П'ятниця, 15 лютого 2019, 19:17

Європарламент скасував подію, на якій мав бути присутнім каталонський лідер Карлес Пучдемон, посилаючись на "загрози безпеці".

Про це повідомляє AFP.

"Існує велика небезпека, що запропонована подія може становити загрозу для збереження громадського порядку в приміщеннях парламенту", - сказали в Європарламенті.

Пучдемон живе у вигнанні в Бельгії з тих пір, як Іспанія оголосила про відкриття кримінальної справи проти нього через організацію референдуму про незалежність Каталонії.

Він мав зустрітися з журналістами в понеділок в Європарламенті в Страсбурзі на заході, організованому бельгійським євродепутатом Ральфом Пакетом.

Але проти його присутності категорично виступили іспанські депутати, а президент Європарламенту наказав оцінити загрозу безпеці.

Перевірка прийшла до висновку, що такий візит недоцільний з огляду на збільшення напруженості навколо судового процесу над кількома каталонськими колегами Пучдемона, який триває у Мадриді.

"Аналіз показав, що загрози безпеці, пов'язані з подією, не можуть бути пом'якшені службами безпеки парламенту", - йдеться в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.