Отруєння в Солсбері: ЗМІ повідомили про погіршення стану здоров'я Скрипаля

Понеділок, 18 лютого 2019, 08:37

Стан здоров'я колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, якого отруїли в березні 2018 року в британському місті Солсбері, погіршився.

Про це повідомляє газета The Times із посиланням на джерело в розвідці Британії.

За даними видання, 67-річний Скрипаль, який разом зі своєю дочкою Юлією був отруєний нервовим агентом "Новічок", перебуває під медичним наглядом на тлі занепокоєння, що він навряд чи зможе повністю відновитися після нападу.

Колишній полковник ГРУ РФ та його дочка перебували в критичному стані після нападу в Солсбері. "Сам агент, по суті, буде метаболізуватися і видалятися, але наслідки його ефекту можуть бути тривалими", - сказав Уейн Картер, доцент Ноттінгемського університету.

Батько і дочка залишаються в Британії, незважаючи на попередні обговорення британських та американських розвідників про те, що вони пропонують їм нові ідентичності та переміщують їх до Америки.

У ці вихідні деякі представники розвідки Британії прагнули створити враження, що Скрипаль був у "винятково хорошому стані, враховуючи те, що він пережив".

Але видання зазначає, що його стан насправді погіршився, хоча і не вважається критичним. "Його здоров'я погіршилося, і він отримує медичну допомогу у себе вдома", - сказав співрозмовник видання.

В той же час повідомляється, що стан здоров’я Юлії Скрипаль не викликає побоювань.

Нагадаємо, на будівельному риштуванні, встановленому біля Солсберійського собору, в ніч на 17 лютого невідомі вивісили російський прапор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.