Геращенко вважає, що ЄС недостатнім чином реагує на російську агресію

Понеділок, 18 лютого 2019, 15:02

Віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко очікує, що ЄС більш жорстко реагуватиме на російську агресію, не лише у вигляді персональних санкцій.

Про це вона сказала на конференції щодо підсумків виконання Угоди про асоціацію, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"П’ять років тому ми були страшними оптимістами і думали, що якщо в центрі Європи загинули 100 людей за європейську інтеграцію, то і в Берліні, і в Парижі, і в Римі зрозуміють, наскільки важливо підтримати їхні прагнення. Думаю, всі погодяться, що ми чекали більшого", - заявила Геращенко.

Вона нагадала, що Федеріка Могеріні, висока представниця ЄС в питань безпекової та зовнішньої політики, жодного разу не була на Донбасі.

"А чи є в Європі гарячіша точка з питань безпеки, ніж Донбас? І чи можна оцінювати його з брюссельських кабінетів?" - зазначила Геращенко.

"Ми очікуємо не тільки персональних санкцій проти кількох ФСБшників, а й секторальних. Ми очікуємо допомоги, яка дозволить зупинити Росію, котра постійно порушує міжнародне право", - наголосила вона.

Нагадаємо, минулого тижня міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен повідомив про початок переговорів щодо нових санкцій проти Росії.

18 лютого Рада ЄС ухвалить рішення про персональні санкції проти громадян РФ за азовську кризу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.