Єврокомісія побоюється, що Іспанія після виборів стане "ще однією Італією" - ЗМІ

Понеділок, 18 лютого 2019, 17:51

Ризик того, що Іспанія піде стопами Італії, створює побоювання серед інституцій ЄС, які розглядають Іспанію як одну з небагатьох держав-членів, що підтримують європейську інтеграцію і залишаються вільними від екстремістських партій.

Про це пише El Pais.

"Найбільш небезпечним для Іспанії є ризик застрягнути після виборів, якщо новий уряд не буде сформований швидко", - сказало джерело в ЄС.

"У середньостроковій перспективі найбільше занепокоєння викликає небезпека того, що антибрюссельське послання, яке ми бачимо в багатьох інших країнах, може поширитися там. Ми не можемо виключити можливість ще однієї Італії", - зазначив співрозмовник.

У парламенті Іспанії вперше за майже чотири десятиліття можуть з'явитися ультраправі законодавці, показали два соціологічних опитування, які також свідчать, що жодна партія не отримає більшості на дострокових виборах 28 квітня.

Рішення про дочасні вибори ухвалене після того, як парламент відхилив урядовий бюджет на 2019 рік, чим викликав законодавчу кризу. Каталонські партії, що підтримують незалежність, приєдналися до опозиційних партій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.