Есмінець США Donald Cook, обладнаний керованими ракетами, прямує в Одесу

фото
Вівторок, 19 лютого 2019, 16:53

Ракетний есмінець США USS Donald Cook проходить протоку Дарданелли та прямує у Чорне море, 25 лютого він зайде у порт Одеси.

У вівторок командування Шостого флоту США повідомило на своєму сайті, що есмінець почав прохід через протоку Дарданелли у північному напрямку.

Есмінець прямує у Чорне море "для проведення операцій із забезпечення безпеки і зміцнення регіональної стабільності, підвищення боєготовності і військово-морського потенціалу спільно з союзниками НАТО та партнерами у регіоні", - йдеться у повідомленні.

 

У прес-службі Військово-морських сил ЗСУ повідомили УНІАН, що корабель Donald Cook прибуде з візитом в порт Одеси 25 лютого.

У ВМС додали, що візит відбудеться в рамках підтримки двостороннього співробітництва між США та Україною і забезпечення безпеки на морі.

Міністр оборони України Степан Полторак раніше повідомив, що НАТО цього року значно активізує військову присутність у Чорному морі.

За його словами, майже щомісяця до українських портів будуть заходити як постійні угрупування кораблів НАТО, так і ключових союзників, щоб проводити навчання

У вівторок стало відомо, що у Чорне море зайшли чотири кораблі зі складу з'єднання другої постійної військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.