Трамп заявив про бажання укласти новий ядерний договір не лише з РФ

Субота, 2 лютого 2019, 10:44

Президент США Дональд Трамп висловився за новий Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (ДРСМД) з більшою кількістю учасників.

Про це пише Reuters.

Виступаючи перед журналістами президент США Дональд Трамп повторив звинувачення на адресу РФ в тому, що вона порушує умови договору і запропонував перспективу укладення ширшої угоди, можливо, за участю інших країн.

"Я сподіваюся, що ми зможемо зібрати всіх у великій і красивій кімнаті і укласти новий договір, який буде набагато кращим. Звичайно, я хотів би побачити це", - сказав Трамп.

Водночас генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО "не планує розміщувати в Європі нові ядерні ракети наземного базування".

"Ми не повинні віддзеркалювати те, що робить Росія. Але в той же час ми повинні переконатися, що ми підтримуємо надійне і ефективне стримування", - сказав він, не надаючи уточнень щодо військових варіантів, які розглядає НАТО.

Франція та Німеччина наголошують на важливості використання шестимісячного вікна для продовження розмови.

У суботу, 2 лютого, Сполучені Штати припинили свої зобов'язання за Договором про РСМД і почали процес виходу з нього. Якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди, процес виходу завершиться через 6 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.