Миротворці для Донбасу: Порошенко просить генсека ООН про оціночну місію

Середа, 20 лютого 2019, 18:05

Президент Петро Порошенко під час виступу на Генасамблеї ООН закликав направити на Донбас технічну оціночну місію для розробки варіантів розміщення миротворців.

Про це глава держави заявив, виступаючи на генасамблеї ООН у середу, 20 лютого, повідомляє "Європейська правда".

Порошенко зазначив, що звернувся до Радбезу ООН з проханням про розміщення миротворчої місії на Донбасі під егідою ООН ще в березні 2015 року, але цю ініціативу заблокувала Росія.

"Ми готові до конструктивного обговорення цієї ініціативи. І технічна оціночна місія, яку генеральний секретар ООН міг би направити на Донбас для розробки відповідних варіантів, безумовно, допомогла б цьому обговоренню", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що багатонаціональна миротворча операція під егідою ООН з чіткою метою припинення російської агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України може стати вирішальним фактором для налагодження миру на Донбасі.

Порошенко наголосив, що при цьому для України є принциповим, аби будь-яке рішення про створення миротворчої операції поширювало її мандат на всю окуповану територію, включаючи російсько-український кордон, та передбачало виведення військ РФ з української території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.