Корупційний скандал у Литві: прокурори просять взяти під варту 18 осіб

Четвер, 21 лютого 2019, 12:17

До суду Вільнюса сьогодні доставили перших підозрюваних у справі про корупцію суддів. Суд призначає їм запобіжний захід.

Про це повідомляє Delfi.

Загалом у цій справі прокурори просять затримати 18 підозрюваних. "До цього моменту в суд звернулися з проханням про арешт 18 підозрюваних, одного суд вже дозволив взяти під арешт на два місяці", - сказала представниця Служби спецрозслідування Рената Ендружіте.

Представник Генпрокуратури підтвердила, що перший підозрюваний, якого суд дозволив взяти під арешт - це не суддя і не адвокат.

Правоохоронні органи Литви затримали вісім суддів та п’ять адвокатів за підозрою в хабарництві, торгівлі правосуддям і зловживаннях повноваженнями.

Генпрокуратура підозрює затриманих у скоєнні тяжких злочинів і злочинів середньої тяжкості. За даними слідства, за успішний результат справи судді отримували від 1000 до 100 000 євро. Загальна сума хабарів може становити 400 000 євро.

Служба спецрозслідувань провела обшуки у низці литовських міст – Клайпеді, Каунасі, Бірштонасі, Молетаї, Вільнюсі. Генпрокурор Литви у зв’язку з останніми подіями анонсував перегляд справ, якими займалися затримані судді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.