У Туреччині видали ордер на арешт 295 військових за зв'язки з Гюленом

П'ятниця, 22 лютого 2019, 09:18

Турецька влада наказала заарештувати 295 військовослужбовців за звинуваченням у зв'язках з мережею мусульманського священнослужителя Фетхуллах Гюлена, якого Анкара вважає організатором спроби державного перевороту 2016 року.

Про це повідомляє Reuters.

Серед тих, на кого виданий ордер на арешт, три полковника, вісім майорів і 10 лейтенантів, причому близько половини підозрюваних перебували в армії, а решта - в інших родах військ, включаючи військово-морський флот і військово-повітряні сили.

Прокуратура заявила, що поліція почала одночасні операції з арешту сьогодні о першій годині ночі за місцевим часом після розслідування телефонних дзвінків між підозрюваними. На даний момент невідомо, скільки підозрюваних було затримано.

Після невдалого путчу понад 77 000 осіб були ув'язнені в очікуванні суду, а масові арешти в Туреччині відбуваються регулярно. Влада відсторонила від посад або звільнила 150 000 державних службовців і військових.

Західні союзники Туреччини піддали критиці репресії, звинувативши Ердогана у використанні путчу як приводу для придушення інакомислення. Турецька влада заявляє, що ці заходи необхідні для боротьби з загрозами національній безпеці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.