"Ліга" спростовує, що РФ запропонувала Сальвіні 3 млн євро на вибори

Понеділок, 25 лютого 2019, 11:17

Італійська партія "Ліга" спростувала розслідування двох журналістів L'Espresso, які зафіксували переговори між російським бізнесменом Іллею Якуніним і членом партії "Ліга" у Москві, та пригрозила подати на тижневик до суду.

Про це пише EUobserver.

L'Espresso опублікувала матеріал про те, як в жовтні минулого року Якунін і Джанлука Савоїні у московському готелі "Метрополь" таємно обговорювали пропозицію Москви посприяти ультраправій "Лізі" і її лідерові, віце-прем'єру Італіїї Маттео Сальвіні, на виборах до Європарламенту фінансовою допомогою в 3 млн євро.

Пропозиція полягала в тому, щоб російська державна нафтова фірма "Роснефть" продала дизельне паливо за зниженою ціною італійській енергетичній компанії Eni через посередника, такого як європейський банк або російська компанія.

Водночас під час зустрічі в "Метрополі" не обговорювалися деталі про те, як "відкат" потрапить до "Ліги".

Але, як повідомлялося, італійський адвокат, який супроводжував Савоїні, сказав Якуніну: "План, зроблений нашими "політичними хлопцями", є простим. З урахуванням 4-відсоткової знижки, платиться 250 тис. євро на місяць, на рік (загалом 3 млн євро). Тож це може підтримати кампанію".

"Ми хочемо профінансувати виборчу кампанію, тому це добре для обох сторін", - сказав Якуніну адвокат, на якого посилаються журналісти. У їхньому матеріалі зазначається, що невідомо, чи угода відбулася.

Представник "Ліги" заявив, що стаття базується на "абсурдних і необґрунтованих припущеннях". "Роснефть" також заперечувала інформацію і погрожувала подати до суду.

"Хто каже? Які джерела? На чому вони базуються? Давайте запитаємо у газети, на чому вони базуються", - заявив прес-секретар Кремля Дмитрій Пєсков у п'ятницю, коментуючи появу новини про зустріч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.