Троє міністрів уряду Британії погрожують відставкою через Brexit без угоди

Вівторок, 26 лютого 2019, 10:11

Троє міністрів британського уряду пригрозили подати у відставку, якщо прем'єр-міністр Тереза ​​Мей не погодиться виключити варіант виходу з ЄС без угоди з переліку опцій для Brexit.

Про це повідомляє ВВС.

Міністри Річард Харрінгтон, Клер Перрі і Марго Джеймс сказали, що Мей повинна зараз пообіцяти, що вона виключить можливість виходу Британії з ЄС без угоди, якщо її угоду буде знову відхилено в парламенті, і замість цього буде шукати спосіб відкласти Brexit.

Якщо вона дасть таке зобов'язання, його "зустрінуть з полегшенням переважна більшість депутатів, бізнесменів і їх співробітників", зазначили міністри, додавши, що Британія ризикує  "провалитися в прірву" в разі відсутності угоди.

Уряд у вівторок вранці проведе засідання, на якому Brexit є єдиним пунктом порядку денного. Після цього Мей виступить із заявою в Палаті громад і проінформує депутатів про хід переговорів з ЄС.

Британський прем'єр вчора провела в Єгипті низку зустрічей з лідерами ЄС в пошуках варіантів закрити угоду про Brexit.

Нагадаємо, лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін у понеділок заявив, що його партія підтримує проведення другого референдуму щодо Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.