Нідерланди перехопили 90 тис. пляшок російської горілки на шляху до КНДР

фото
Вівторок, 26 лютого 2019, 17:54

Працівники митниці в Нідерландах перехопили близько 90 тисяч пляшок російської горілки, які, як вважають голландські ЗМІ, транспортували до Північної Кореї.

Про це пише AD.

Минулого тижня у митних органів Роттердама виникли підозри щодо контейнера, який, за документами, мав потрапити до Китаю. Горілка була упакована в 3 тис. ящиків і схована під фюзеляжем літака.

 

"Ми отримали підозру, що контейнер був на шляху до Північної Кореї і був призначений для чиновників під режимом санкцій", - повідомив NOS Арно Куій, директор з управління ризиками голландської митниці.

 

"Рада безпеки ООН наклала чіткі санкції на Північну Корею, тому важливо забезпечити виконання цих санкцій", - сказав Міністр розвитку і торгівлі Нідерландів Сігрід Кааг, який наказав вилучити контейнер. "Санкції також регулюють імпорт товарів класу "люкс", і митниця була цілком виправдана, щоб у кінцевому підсумку розвантажити контейнер", - сказав він.

 

Міністерство закордонних справ розслідує, чи горілка була призначена для Північної Кореї та її лідера Кім Чен Ина, після чого вона вирішить, що буде з конфіскованим алкоголем.

Варто зазначити, що США неодноразово звинувачували Росію у порушенні режиму санкцій проти КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.