Племінника пропагандиста Кисельова у Німеччині засудили до 2 років в’язниці

Четвер, 28 лютого 2019, 13:13

Суд у Мюнхені у четвер засудив племінника російського пропагандиста Дмитрія Кисельова Сергєя до двох років і трьох місяців ув'язнення за підготовку до бойових дій в Україні.

Про це повідомило німецьке видання T-Online, посилаючись на агенцію dpa.

Кисельова звинувачували у підготовці серйозного акту насильства, який загрожує безпеці України.

Він зізнався, що у серпні 2014 року поїхав до Санкт-Петербурга, бо хотів підготуватися до участі у боях на Сході України. Але заперечував, що впродовж свого двотижневого перебування там отримав бойову підготовку, у чому його звинувачувала мюнхенська прокуратура.

Захист Кисельова наполягав, що немає жодних доказів, фото чи відео, які б підтверджували його участь у бойовій підготовці.

З Росії Кисельов-молодший вирушив в Україну і перебував там до листопада 2014 року.

Оголошуючи вирок, суддя заявив, що вповні довести воєнізовану підготовку Кисельова у Росії не вдалося. Хоча, на думку суду, він брав участь у бойових діях - втім, це питання не було предметом судового розгляду.

Напередодні повідомлялося, що у Німеччині почався суд над племінником російського пропагандиста Дмитрія Кисельова , якого звинувачують у підготовці серйозного акту насильства, що становить загрозу державній безпеці України.

Кисельова затримали в Болгарії у травні 2018 року та передали Німеччині. Сам Дмитрій Кисельов неодноразово розповідав у інтерв’ю, що його племінник має паспорт Німеччини та воював на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.