Громада у Німеччині на референдумі виступила проти назв вулиць

Понеділок, 4 лютого 2019, 09:52

Громада німецького Гільгерміссена у Нижній Саксонії у неділю на референдумі відмовилась запроваджувати у населеному пункті назви вулиць.

Незважаючи на непорозуміння, які виникають через відсутність назв, багато жителів кажуть, що нинішня система є кращою, повідомляє Deutsche Welle.

60% виборців (761 голос) не погодилися з пропозицією ввести найменування вулиць, 40% (515  голосів) підтримали ініціативу, але програли. Явка становила 69%.

Гільгерміссен був утворений шляхом об’єднання кількох сіл, назви яких сьогодні є назвами районів.

Багато жителів звикли до своєї адреси, у якій відсутня назва вулиці і яка складається із назви колишнього села та номеру будинку.

У минулому році місцева рада проголосувала сімома проти п’ятьох голосів за впровадження назв вулиць з метою поліпшення орієнтування. Прихильники запровадження назв вказують, що поштові та кур'єрські компанії мають проблеми з пошуком будинків, оскільки послідовні номери не завжди розміщені один біля одного.

Але у 2013 році більшість людей у Гільгерміссені відмовились від назв вулиць, зібравши сотні підписів. Мешканці кажуть, що звикли до такої системи.

Результат референдуму є обов'язковим для виконання протягом двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.