Ірландія заявила про опір спробам Британії вести двосторонні переговори щодо кордону

Понеділок, 4 лютого 2019, 11:19

Ірландія чинить опір спробам британського уряду почати двосторонні переговори щодо використання технологій для збереження кордону на острові Ірландія відкритим після Brexit.

Про це заявив у понеділок ірландський міністр фінансів Паскаль Донохо, пише Reuters.

Донохо відхилив заяву міністра внутрішніх справ Великої Британії Саїда Джавіда про можливість використовувати існуючі технології для вирішення питання про угоду щодо кордону між Сполученим Королівством та Ірландією після Brexit.

"Якщо йому показали це, я думаю, що ми всі хотіли б побачити. Я не бачу жодних доказів цього", - сказав Донохо ірландському телеканалу RTE, наполягаючи на тому, що Дублін не буде брати участь у жодному процесі, який веде до жорсткого кордону.

Парламент Британії днями доручив главі уряду Терезі Мей провести нові переговори з ЄС щодо кордону між Ірландією та Північною Ірландією. Зокрема, із угоди про Brexit пропонують повністю прибрати "бекстоп" - можливість навіть тимчасового збереження митного режиму ЄС у Північній Ірландії.

Дублін має величезний інтерес до збереження угоди, яка підтримує міжконфесійний мир у сусідній Північній Ірландії протягом двох десятиліть, зокрема, завдяки скасуванню всіх прикордонних перевірок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.