Угорщина погрожує заблокувати позицію ЄС щодо співпраці з Лігою арабських держав

Понеділок, 4 лютого 2019, 13:34

Угорщина погрожує заблокувати спільну позицію ЄС щодо співпраці з Лігою арабських держав через невдоволення європейської міграційної політикою.

Про це повідомляє Euractiv.

Перед сьогоднішньою зустріччю представників ЄС і Ліги арабських держав у Брюсселі Угорщина оголосила, що блокує єдину європейську лінію в міграційній політиці. Під час обговорень минулого тижня на рівні ЄС блокада Угорщини мало не призвела до скандалу.

Цього понеділка в Брюсселі міністри закордонних справ ЄС та Ліги арабських держав під головуванням глави зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріки Могеріні планують підготувати саміт, запланований на 24-25 лютого в Шарм-ель-Шейху.

На саміті планують обговорити спільні проблеми, що стоять перед ЄС і Лігою арабських держав - тероризм, зміна клімату, права людини і міграція.

Однак прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стурбований останнім питанням.

Європейська служба зовнішніх дій висунула пропозицію про остаточну декларацію для арабо-європейського саміту, відзначивши як дійсність міжнародного міграційного законодавства, так і пакту про міграцію ООН.

Угорщина вже вийшла з договору про міграцію в липні минулого року. Очевидно, що Будапешт єдиний блокує поглиблення співпраці з країнами Ліги арабських держав.

Негативне ставлення угорського уряду до спільної позиції ЄС і країн Північної Африки і арабських країн щодо міграції не є сюрпризом.

Минулого тижня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив після зустрічі зі своїм еритрейським колегою, що його країна не поділяє позицію ЄС про те, що міграція буде неминучою, з огляду на ситуацію на африканському континенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: