Хочемо бачити Росію у Раді Європи, але не будь-якою ціною – посол Німеччини

Четвер, 7 лютого 2019, 10:23

Німеччина виступає за збереження членства Росії у Раді Європи, але "не будь-якою ціною".

Про це у інтерв’ю "Європейській правді" заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

"Так, ми хочемо, щоби Росія залишилася в Раді Європи - але не за будь-яку ціну. Не за рахунок наших цінностей. Не приховуватиму, зараз в РЄ точаться дискусії, що робити з Росією. Саме тому її позбавили права голосу в ПАРЄ, і я не бачу шансу, що це рішення буде переглянуте в найближчому майбутньому", - зауважив посол.

За його словами, збереження членства Росії в організації дасть право критикувати РФ за порушення правил Ради Європи. "Ми хочемо, щоб кожна країна несла відповідальність за те, під чим підписалася. Росія, вступаючи до Ради Європи, взяла на себе зобов'язання дотримуватися цінностей і правил", - пояснив посол.

Берлін також занепокоєний, що вихід РФ з Ради Європи позбавить громадян Росії доступу до Європейського суду з прав людини. "Прості росіяни можуть звертатися до Європейського суду з прав людини, а суд може виносити вердикти. Якщо Росії більше не буде в Раді Європи - ці можливості зникнуть", - відзначив дипломат.

Більше читайте у інтерв’ю "Європейській правді": "Посли Франції та Німеччини: Ми багато разів питали, чим замінити "Мінськ" – але відповіді немає".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.