Франція та Німеччина: не вірте кандидатам, що обіцяють швидкий вступ України до ЄС та НАТО

Четвер, 7 лютого 2019, 11:06

Посли Франції та Німеччини закликають українців не вірити кандидатам у президенти, які обіцяють швидкий вступ України до Євросоюзу і НАТО.

Про це посол Німеччини Ернст Райхель та посол Франції Ізабель Дюмон заявили у інтерв’ю "Європейській правді".

Посол Райхель наголосив, що швидкий вступ до ЄС або НАТО не є реалістичної перспективою.

"На вас чекає довгий і звивистий шлях. Україні доведеться зробити дуже багато, щоб підготувати саму себе до статусу кандидата на вступ до обох організацій. І якщо хтось із кандидатів каже, що в разі перемоги зможе негайно досягти членства - то це якраз той популізм, про який я казав", - підкреслив дипломат.

Водночас він підкреслив, що Україна має "всі причини залишатися амбітною", оскільки Євросоюз – відкритий проект, приєднатись до якого має право будь-яка країна.

Посол Дюмон додала, якщо рішення про бажання членства України у якомусь із союзів є, необхідно зосередитись на реформах.

"У вас немає зобов'язання йти ні в ЄС, ні в НАТО, адже Україна і сама по собі - велика країна. Але якщо ви дійсно вирішили приєднатися до одного чи іншого союзу, якщо це ваше щире бажання - тоді проведення реформ не повинно викликати запитань", - сказала дипломат.

Більше читайте у інтерв’ю "Європейській правді": "Посли Франції та Німеччини: Ми багато разів питали, чим замінити "Мінськ" – але відповіді немає".

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.