Мей у Брюсселі переконує ЄС змінити угоду про Brexit

Четвер, 7 лютого 2019, 13:06

Прем’єр-міністр Британії у четвер прибула в Брюссель, щоб домогтися від лідерів ЄС юридично зобов'язуючих змін в угоді про Brexit.

Як повідомляє BBC, Мей у штаб-квартирі Європейської комісії привітав голова комісії Жан-Клод Юнкер. Пара потисла руки перед камерами перед початком переговорів.

Тереза Мей наполягатиме на тому, що Велика Британія не погодиться бути спійманою у пастку "бекстоп" - плану із запобігання виникнення прикордонних перевірок на кордоні Ірландії та Північної Ірландії.

Вона заявить, що цей механізм необхідно змінити, якщо Брюссель хоче, аби британські парламентарі підтримали угоду про Brexit. У минулому місяці Палата громад відкинула угоду Мей, змусивши прем’єрку шукати альтернативу.

ЄС неодноразово наполягав, що угода про вихід Британії з блоку не може бути змінена.

Візит Мей відбувається після сварки через заяву президента Європейської Ради Дональда Туска. Він розкритикував прихильників Brexit, які просували вихід Британії без плану. "Мені цікаво, як виглядає це особливе місце в пеклі для тих, хто просував Brexit, навіть не накидавши плану, як його безпечно виконати", - заявив Туск.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, коментуючи полеміку, викликану заявою Туска, описав свою роботу словом "пекло".

У британської прем’єрки заявили, що коментарі Туска про "пекло" - не блискуча дипломатія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.