Тисячі школярів у Нідерландах вийшли на кліматичний марш

фото
Четвер, 7 лютого 2019, 13:41

Тисячі школярів пропустили уроки в четвер і пройшли демонстрацією повз парламент, закликаючи до більш амбітної кліматичної політики в Нідерландах.

Як повідомляє Associated Press, демонстрація нідерландських школярів слідує за подібними маршами останніх тижнів в сусідній Бельгії.

 
Фото: ANP

Організатори заявили, що таким чином вони хочуть привернути увагу політиків у Нідерландах, які вирішують, як найкраще обмежити викиди парникових газів.

"Ми тут, тому що ми хочемо, щоб уряд вжив більш швидкі та кращі кроки для поліпшення клімату", - сказала 16-річна Маартьє Буд, яка приїхала з північного міста Леуварден за 200 км від Гааги.

Нідерландське агентство з оцінки екології минулого місяця заявило у своєму звіті, що встановлена ​​судом мета скоротити обсяг викидів на 25% від рівня 1990 року до 2020 року є недосяжною.

Група з близько 350 науковців і дослідників опублікувала відкритий лист на підтримку маршу, заявивши, що "настав час для жорстких заходів для швидкого і різкого зменшення викидів парникових газів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.