Сирія розгорнула російські системи С-300

фото
Четвер, 7 лютого 2019, 15:07

Російські зенітні ракетні системи С-300, які Росія передала Сирії, вже розгорнуті на місці базування і незабаром будуть готові до застосування.

Про це пише The Times.

Системи С-300 були передані Сирії в жовтні минулого року президентом РФ Владіміром Путіним після того, як сирійці помилково збили російський розвідувальний літак Іл-20 під час повітряного удару Ізраїлю.

 
Три з чотирьох пускових установок підняті, наче готові до дії.

Ізраїльська компанія ImageSat International опублікувала серію супутникових знімків, на яких видно системи С-300 на сирійській військовій базі в провінції Хама.

Три з чотирьох пускових установок підняті, наче готові до дії. Четверта знаходиться в складеному стані під камуфляжною сіткою.

ImageSat International останні два роки публікує знімки позицій сирійського режиму і підтримуваних Іраном груп в Сирії і Лівані.

Системи С-300 досі не використовувалися сирійськими військовими, в тому числі під час рейду ізраїльських літаків в січні.

Супутникові знімки підтверджують припущення про те, що, хоча ракетні пускові установки встановлені, для використання вони будуть готові як мінімум в березні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.