Росія доставила системи ППО С-300 до Сирії

відео
Середа, 3 жовтня 2018, 09:12

Росія завершила поставку в Сирію систем протиповітряної оборони С-300.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, пише DW.

За його словами, всього в Сирію було доставлено 49 одиниць техніки: серед них локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління, а також чотири пускові установки.

З підмосковного аеродрому Чкаловський у вівторок вилетів черговий військово-транспортний літак Ан-124 "Руслан", який, судячи з курсу, попрямував на авіабазу Хмеймім, повідомив "Інтерфакс" з посиланням на моніторингові дані авіаційних ресурсів.

За останній тиждень російські Ан-124 здійснили шість рейсів в Хмеймім. Крім того, 30 вересня в сирійський порт Тартус зайшов добряче навантажений контейнеровоз "Спарта-3" компанії "Оборонлогістіка", що постачає російське військове угруповання в Сирії.

Раніше система ППО Сирії С-200 збила російський літак-розвідник Іл-20, військовослужбовці, які знаходилися на борту літака, загинули.

У Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія. 

Ізраїль поклав повну відповідальність за збиття російського літака Іл-20 в провінції Латакія на уряд Башара Асада. В Армії оборони Ізраїлю заявляють, що сирійські батареї ППО вели безладний вогонь в цьому районі, коли ізраїльські літаки вже залишили зону операції.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу пообіцяв, що Росія не залишить дії Ізраїля без відповіді. Росія пригрозила поставити зенітно-ракетні комплекси С-300 Дамаску ще в квітні, після ударів Франції і Великої Британії по об'єктах в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: