Лавров: удар по Сирії дає РФ моральне право на поставку Дамаску С-300

П'ятниця, 20 квітня 2018, 11:10

Після ракетного удару США по Сирії в Росії більше немає моральних зобов'язань не поставляти зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) С-300 Дамаску.

Про це заявив в інтерв'ю "РИА Новости" глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"У нас немає тепер ніяких моральних зобов'язань (після удару США по Сирії. - Ред.). У нас були моральні зобов'язання, ми обіцяли не робити цього ще десь років 10 тому, на прохання відомих наших партнерів, і ми взяли до уваги аргумент про те, що це могло б призвести до дестабілізації обстановки, хоча засіб суто оборонний, але тим не менш, ми почули прохання. Тепер у нас такого морального зобов'язання немає", — сказав Лавров.

Нагадаємо, вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії у відповідь на хімічну атаку у місті Дума. Об’єктами для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і дві цілі поблизу міста Хомс.

Після удару по Сирії в Генштабі ЗС РФ заявили, що Росія може повернутися до розгляду питання про постачання ЗРК С-300 у Сирію та інші країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: