Польща: спалена поляками Сагринь знову стала ілюстрацією "злочинів українських націоналістів"

Субота, 9 лютого 2019, 11:26

Польське бюро з питань вшанування битв і мучениства при Інституті національної пам’яті проілюструвало "злочини українських націоналістів" фотографією спаленого Армією Крайовою українського села Сагринь.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова українського Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

"Знов спалена вояками польської АК українська Сагринь стає ілюстрацією жертв українських націоналістів" - написав він, додавши скріншот зі сторінки польського відомства.

Використане відомством фото було зроблене 10 березня 1944 року в селі Сагринь, що на Холмщині у Польщі.

Варто зазначити, що це вже другий випадок використання світлини зі спаленої Сагрині.

У липні фотографію з палаючою сільською хатою використала канцелярія прем’єр-міністра Польщі для ілюстрації "злочинів українських націоналістів" на Волині.

9 та 10 березня 1944 року у Сагрині було розстріляно, закатовано, зарізано понад 1000 осіб, в тому числі понад 100 дітей. Це зробили тисячі добре озброєних кінних та піших бойовиків 27 Волинської дивізії польської Армії Крайової та відділів Батальйонів Хлопських під командуванням Станіслава Басая.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 8 липня відвідав південний схід Польщі, де у неіснуючому сьогодні українському селі Сагринь урочисто відкрив Меморіал пам'яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: