Відключення електрики у Венесуелі: Гуайдо просить допомоги у Німеччини

Понеділок, 11 березня 2019, 13:05

Самопроголошений тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо 10 березня повідомив, що попросив технічної допомоги в Німеччини та інших країн через масштабне відключення електрики у Венесуелі.

Про це пише DW.

"Відповідно до моїх повноважень тимчасового президента, я встановив контакти з експертами з питань енергетики з Німеччини, Бразилії, Японії та Колумбії, щоб попросити технічної підтримки та знайти вихід з кризи", - сказав Гуайдо.

Він закликав контрольований опозицією парламент в понеділок, 11 березня, оголосити в країні надзвичайний стан через відключення електроенергії. За його словами, Німеччина та Японія готові допомогти Венесуелі відновити енергопостачання. Гуайдо також закликав до нових вуличних протестів проти уряду Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо, з 7 березня в країні тривають масштабні відключення електроенергії, а роботи з відновлення енергомереж виконують дуже повільно. За словами глави Венесуели Ніколаса Мадуро, причиною відключень стали кібератаки із США. Вашингтон відкидає ці звинувачення.

22 січня у Венесуелі почалися масові акції протесту невдовзі після того, як Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін. Наступного дня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість членів ЄС, а також США, Канада, Австралія, чимало країн Латинської Америки й Організація американських держав визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели, а контрольовану опозицією Національну асамблею - єдиним легітимним законодавчим органом країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: