США ввели санкції проти російського банку за допомогу президенту Венесуели

Понеділок, 11 березня 2019, 17:03

Департамент Міністерства фінансів США з управління іноземними активами (OFAC) запровадив санкції проти "Єврофінанс Моснарбанку", який спільно належить російським і венесуельським державним компаніям.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінфіну США.

Санкції введені відповідно до постанови уряду США, яка передбачає обмежувальні заходи для іноземних фінансових установ, що надали матеріальну, фінансову чи технологічну підтримку або товари чи послуги для державної нафтогазової компанії Венесуели Petroleos de Venezuela SA (PdVSA).

У повідомленні наголошується, що чисті активи банку зросли більш ніж на 50% протягом 2018 року.

США вважають, що режим президента Ніколаса Мадуро використовує компанію PdVSA як інструмент корупції і відмивання грошей.

"Незаконний режим Мадуро отримує вигоду зі страждань венесуельського народу. Сьогоднішнє рішення демонструє, що Сполучені Штати діятимуть проти іноземних фінансових інститутів, які підтримують незаконний режим Мадуро і сприяють економічному краху і гуманітарній кризі, від яких страждає народ Венесуели", - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

"Єврофінанс Моснарбанк" - один із найбільших і найстаріших російських комерційних банків. Банк займається обслуговуванням експортно-імпортних операцій між Росією і зарубіжними країнами. Має представництва у Москві, Пекіні та Каракасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.