Угорський міністр про скасування візиту до Нідерландів: нам не потрібні уроки

Вівторок, 12 березня 2019, 09:31

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто скасував візит до парламенту Нідерландів, заявивши, що Будапешт готовий до діалогу, лише якщо він не заснований на зневажливій риториці.

Про це повідомляє прес-служба уряду Угорщини.

"Ми відкриті для діалогу, якщо не йдеться про накази згори та надання уроків, і якщо рішенням передує діалог", - сказав він.

Сійярто 10 березня зустрівся у Будапешті зі своїм нідерландським колегою Стефом Блоком.

"Угорщина і Нідерланди бачать світ з різних точок зору, але, незважаючи на різні підходи, якщо ми залишаємося на ґрунті взаємної поваги, ми можемо обговорювати багато речей", - зазначив Сійярто.

"Що стосується угорсько-голландських відносин, то ми ставимо на перший план економічні й оборонні успіхи, і спокійні дискусії сприяють набагато більшій мірі співпраці з історіями успіху, ніж суперечки", - додав він.

У свою чергу Блок заявив: "Абсолютно нормально не погоджуватися з усім, але потрібен шанобливий і відкритий діалог", - додав він. "Хоча дві країни не згодні у всіх питаннях, ми ставимо насамперед наші спільні інтереси", - сказав він. "Сильний ЄС, що базується на співпраці, важливіший для всіх держав-членів, ніж коли-небудь раніше, а співробітництво є життєво важливим для майбутнього Угорщини, Нідерландів і ЄС", - пояснив голландський міністр закордонних справ.

Нагадаємо, Єврокомісія перейшла до наступного етапу у санкційній процедурі стосовно Угорщини, запущеній через порушення законодавства ЄС щодо міграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.