Макрон: відкласти Brexit можливо, але Британія має назвати причину

Середа, 13 березня 2019, 19:28

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що "технічна відстрочка" для Brexit після 29 березня можлива, але Велика Британія повинна буде представити чітку причину для цього.

Про це він заявив під час візиту до Кенії, повідомляє Deutsche Welle.

"Якщо подається запит на додаткову затримку, вони повинні пояснити, чому. Не можна допускати більше переговорів про те, про що ми вже домовлялися протягом багатьох місяців і сказали, що подальші переговори не можуть бути проведені", - сказав Макрон.

В Євросоюзі заявили, що хочуть почути від Британії, як вона планує продовжити роботу з Brexit, перш ніж вирішити, чи слід відкласти термін її виходу з блоку.

Раніше чиновники ЄС припускали, що Британії може бути наданий додатковий час для узгодження плану належного виходу.

Але якщо Британія все ще перебуватиме в блоці, коли 23 травня почнуться вибори до Європарламенту, то вона повинна дозволити своїм громадянам проголосувати, ускладнюючи перспективи тривалої затримки.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Великої Британії вдруге відхилила угоду про вихід з ЄС, цього разу із змінами, які Тереза Мей у понеділок узгодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

У січні британські депутати 432 голосами відхилили угоду про Brexit, узгоджену з ЄС наприкінці минулого року.

Детальніше про можливі наслідки голосування читайте у статті "Дикий Brexit: чому Британія може вибрати найгірший шлях виходу з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.