Після безладів "жовтих жилетів" у Парижі змінили голову поліції

Понеділок, 18 березня 2019, 18:50

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп відправив у відставку керівника паризької поліції Мішеля Дельпюеша після того, як уряд визнав, що заходи безпеки під час протестів "жовтих жилетів" у суботу були недостатніми.

Про це повідомляє французький телеканал BFM-TV.

Замість Дельпюеша Едуар Філіп призначив нинішнього префекта Нової Аквітанії  Дідьє Лаллемана.

Філіпп висловив жаль з приводу протестів "жовтих жилетів" на вихідних, на які уряд мав дати "адекватну відповідь". "Стратегія підтримки порядку не була виконана належним чином", - зазначив він.

Як повідомлялося, французький уряд визнав, що заходи безпеки були "недостатніми", щоб зупинити підпали і пограбування з боку учасників акції "жовтих жилетів" та анархістів на Єлисейських полях в Парижі.

Після насильницьких протестів президент Франції Еммануель Макрон розглядає можливість заборони будь-яких демонстрацій на Єлисейських полях.

Анархісти з групи "чорний блок" в суботу підпалили знаменитий пивний ресторан Fouquet, а також магазин люксових сумок Longchamp.

Також були пошкоджені магазини одягу Hugo Boss, Lacoste і Celio, а також банк, шоколатьє і кілька газетних кіосків.

Поліція застосувала сльозогінний газ, шумові гранати і водомети, щоб втихомирити протестуючих, які зібралися біля підніжжя Тріумфальної арки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.