Німеччина критикує США за візові санкції для співробітників Міжнародного кримінального суду

Вівторок, 19 березня 2019, 10:52

Німеччина розкритикувала Сполучені Штати за намір запровадити візові обмеження для співробітників Міжнародного кримінального суду.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Німеччини у Twitter.

"Міжнародний кримінальний суд є незамінним у боротьбі з безкарністю за найсерйозніші міжнародні злочини. Він має нашу підтримку і довіру. Оголошення США про можливе накладення візових обмежень на персонал для нас незрозуміле", - йдеться у повідомленні.

Минулого тижня держсекретар США Майк Помпео оголосив про запровадження візових обмежень співробітникам МКС, які причетні до розслідування відносно американських військових в Афганістані.

Восени 2018 року США заявили, що готові застосувати санкції проти Міжнародного кримінального суду в Гаазі, якщо він продовжить розслідування.

Міжнародний кримінальний суд у відповідь заявив, що буде продовжувати виконувати свою роботу відповідно з неупередженими принципами і ключовою ідеєю верховенства права.

У листопаді 2017 року прокурор МКС звернувся до суддів з проханням доручити йому розслідування можливих воєнних злочинів і злочинів проти людства в Афганістані з 1 травня 2003 року, у тому числі в регіонах, де ЦРУ тримали ув'язнених.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: