Меркель висунула чітку вимогу для переносу Brexit на кінець червня

Четвер, 21 березня 2019, 11:16

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримала президента Європейської ради Дональда Туска, який назвав голосування парламенту Британії за угоду про Brexit умовою для короткострокового відтермінування виходу країни з ЄС.

Про це Меркель заявила, виступаючи в Бундестазі перед самітом ЄС, повідомляє Tagesspiegel.

"Ми можемо виконати це побажання (щодо переносу Brexit. – Ред), якщо наступного тижня матимемо позитивне голосування британського парламенту за угоду про вихід", - заявила канцлерка.

"Тоді можна буде вести позитивні розмови про відтермінування", - сказала вона.

За її словами, хоча всі працюють над досягненням впорядкованого виходу Британії з ЄС, тривають і підготовчі роботи на випадок хаотичного Brexit.

Єврокомісія не прийняла пропозицію Британії щодо нової дати Brexit

Меркель також зазначила, що у разі несхвалення британським парламентом угоди наступного тижня ЄС залишає відкритою можливість проведення позачергового саміту до 29 березня – дати виходу Британії з ЄС.

Нагадаємо, напередодні голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що коротке відтермінування дати Brexit є можливим за умови, що британський парламент схвалить угоду про вихід з блоку наступного тижня.

"Якщо лідери схвалять мою рекомендацію, і якщо буде позитивне голосування в Палаті громад наступного тижня, ми можемо фіналізувати і формалізувати рішення про розширення періоду за письмовою процедурою", - пояснив Туск.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: