Прем'єр Греції назвав катастрофою можливе обрання Вебера президентом Єврокомісії

П'ятниця, 22 березня 2019, 11:48

Проєвропейські прогресивні політичні партії повинні об'єднати свої зусилля, щоб запобігти обранню Манфреда Вебера на посаду президента Європейської комісії.

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, повідомляє Euractiv.

"Все прогресивні сили повинні погодитися з тим, що ми несемо відповідальність і зобов'язання не допустити обрання вкрай неоліберального і ультраправого баварського політичного діяча Манфреда Вебера на пост президента Європейської комісії", - заявив Ціпрас.

"Такий розвиток подій офіційно ознаменував б співпрацю між правими і вкрай правими, і це мало б катастрофічні наслідки для майбутнього Європи", - додав він.

Партія Ципраса належить до європейських лівих, але його завжди запрошують на зустрічі соціалістів ЄС. Соціалістичні, зелені, ліві партії мають різних кандидатів на виборах в ЄС, але співпраця між ними після виборів не виключена.

У листопаді 2018 року Європейська народна партія визначила німецького політика Манфреда Вебера своїм єдиним кандидатом на посаду голови Єврокомісії.

Якщо Вебер виграє вибори до Європарламенту у травні, він може замінити на посту Жана-Клода Юнкера і стати першим німцем, який очолить Європейську комісію за понад 50 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: