У Росії передали до суду справу обвинуваченого в шпигунстві норвежця

П'ятниця, 22 березня 2019, 14:07

Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок щодо норвежця Фруде Берга, обвинуваченого в шпигунстві. Справа надійшла до Московського міського суду для розгляду по суті.

Про це пише Interfax.ru.

"Матеріали кримінальної справи надійшли до суду. Дата початку судового процесу поки не призначена", - повідомила прес-секретар суду.

 
Фруд Берг
TV2

Очікується, що судовий процес почнеться на початку квітня і пройде в закритому режимі, адже матеріали справи містять гриф "секретно", йдеться у повідомленні.

У Швеції затримали ще одного підозрюваного у шпигунстві на Росію

Російські спецслужби затримали Бергa 5 грудня 2017 року біля готелю в Москві за звинуваченням у шпигунстві. У звинуваченні стверджується, що він нібито пересилав гроші через "Пошту Росії" жінці на ім'я Наталя в Москву. А у відповідь отримував від неї інформацію, зокрема, про ядерні субмарини Росії в Арктиці.

Чоловік визнав себе кур'єром військової розвідки Норвегії, але каже, що його "обдурили". Він стверджує, що відправити конверти його просив знайомий з Осло, який говорив, що "гроші дуже потрібні людині, для якої призначені". Берг запевняє, що не знав, що бере участь у спецоперації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.