В США завершили розслідування у справі втручання РФ у вибори

Субота, 23 березня 2019, 13:03

Спеціальний радник Роберт Мюллер завершив своє тривале розслідування у справі про втручання Росії у президентські вибори у США.

Про це повідомляє AP.

На даний момент доповідь за результатами розслідування доступна лише невеликій частині співробітників міністерства юстиції, в той час як генеральний прокурор Вільям Барр у листі депутатам Конгресу висловив готовність  незабаром оприлюднити основні висновки.

Як зазначається, хоча деталі 22-місячного розслідування ще не відомі, те, що воно завершилося без нових звинуваченням стало неабияким полегшенням для багатьох людей в оточенні президента Дональда Трампа.

У листі Конгресу Барр заявив про необхідність прозорості і швидкості у процесі оприлюднення результатів розслідування.

Зазначається, що Білий дім зберігає певну відстороненість у питанні доповіді, стверджуючи, що ще не ознайомлений з документом. Мовчанку на цю тему зберігає і сам Трамп.

Луценко заявив, що розслідує втручання з України у вибори в США на користь Клінтон

Роберт Мюллер розслідував можливу змову штабу Трампа з росіянами майже два роки. Поки невідомо, чи відповіло його розслідування на основне питання: чи взаємодіяла його команда з Росією.

Дональд Трамп заперечує змову з росіянами, а розслідування вважає "полюванням на відьом".

В рамках цього розслідування суд присяжних визнав винним колишнього голову передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта, який раніше співпрацював з Партією регіонів і екс-президентом України Віктором Януковичем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.