Майже половина українців підтримує вступ до ЄС, за НАТО – 44,2%

Понеділок, 25 березня 2019, 13:30

49% українців вважають, що Україна має рухатися в напрямку вступу до Європейського союзу, вступ до НАТО підтримують більше 44%.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Зокрема, на запитання "Яким інтеграційним напрямком має йти Україна?" респонденти відповіли наступним чином: вступ до ЄС підтримали 49%; за вступ до Митного союзу - 12,9%, неприєднання до жодного із союзів - 27,3%. Майже 11% не мають думки з цього питання або відмовилися відповідати.

Крім того, згідно з результатами опитування, у разі проведення референдуму щодо вступу до НАТО 44,2% жителів України проголосували б "за", 30,3% були б проти, а 8,5% утрималися б і не брали участі в голосуванні. Ще 17% респондентів не визначилися або відмовилися відповідати на запитання.

"Таким чином, 59,3% українців, які б узяли участь у референдумі, проголосували б за вступ до НАТО", - йдеться у повідомленні КМІС.

Порошенко окреслив дати вступу України до ЄС та пообіцяв змінити Угоду про асоціацію

Опитування проводилося з 14 по 22 березня методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів.

Нагадаємо, за результатами опитування Центру "Социс", проведеного з 8 по 18 лютого 2019 року, за вступ до ЄС виступають понад 57% українців, понад 44% - за членство у НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.