У Чехії завершили розслідування щодо скандального бізнес-проекту прем’єра Бабіша

Вівторок, 26 березня 2019, 17:12

Чеські слідчі завершили розслідування у справі готельно-конференційного комплексу "Гніздо лелеки", обвинуваченими в якій проходять прем’єр Чехії Андрей Бабіш і його родичі.

Про це повідомляє видання Novinky.

Розслідування справи, яка у ЗМІ отримала назву "справа "Гнізда лелеки", завершене і поліція поінформувала звинувачених і їх адвокатів про можливість вивчення матеріалів і їх доповнення" - повідомив представник  прокуратури Алеш Цімбала.

За його словами, частину справи, яка стосується одного зі звинувачених, вилучили з розгляду.

За даними ЗМІ, йдеться про сина прем’єра, Андрея Бабіша-молодшого. Поліція чекала на результати експертизи стану його здоров’я – Бабіш-молодший нині перебуває у Швейцарії і, за словами батька, лікується від шизофренії.

У 2008 році родина Бабіша викупила старовинний маєток, який вирішила переобладнати у люксовий конференц-центр "Гніздо лелеки". Суму реконструкції оцінили у 350 млн крон, з яких 50 млн склав грант Євросоюзу на підтримку малого бізнесу.

У доповіді Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) йдеться, що неправдиві та неповні дані були надані в заявці на отримання гранту ЄС на готельно-конференційний комплекс "Гніздо лелеки". 

Прем’єр-міністр Чехії відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" належить його дітям.

Андрей Бабіш-молодший у інтерв’ю журналістам заявив: минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в Крим, щоб сховати від корупційного розслідування. Син прем'єра звернувся в поліцію і заявив, що його викрали. У зв’язку з цим минулої осені тисячі людей вимагали відставки Андрея Бабіша.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.