Аварія круїзного лайнера в Норвегії: двигуни вимкнулися через нестачу мастила

Четвер, 28 березня 2019, 10:44

Двигуни круїзного лайнера "Viking Sky", який ледь не винесло на узбережжя Норвегії минулого тижня, відключилися через недостатню кількість мастила

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Associated Press.

Ларс Алвестад, виконувач обов'язків генерального директора Норвезького морського управління, сказав, що низький рівень мастила був "прямою причиною" відмови двигуна.

 

За його словами, датчики виявили дефіцит мастила і автоматично відключили двигуни "Viking Sky", щоб запобігти поломці.

Альвестад сказав, що кількість мастила було "відносно низькою", але все ще "у встановлених межах".

Британка провела 10 годин в Адріатичному морі після падіння з круїзного лайнера

"Сильний шторм, ймовірно, став причиною настільки великих коливань у резервуарах, що подача мастила в насосах припинилася. Це викликало тривогу, що вказувала на низький рівень мастила, що, в свою чергу, незабаром після цього викликало автоматичне відключення двигунів", - сказав він.

Двигуни "Viking Sky" зупинилися в суботу під час круїзу уздовж норвезького узбережжя. На борту перебували 1373 пасажирів і членів екіпажу. Корабель надіслав сигнал лиха, тому що його почало зносити на скелястий берег.

На морі в цей час хвилі досягали 8-метрової висоти, через сильний шторм постраждали 36 осіб. Екіпажу вдалося кинути якір, після чого почалася евакуація. Рятувальники за допомогою вертольотів зняли з корабля 479 пасажирів.

У неділю екіпажу вдалося запустити три з чотирьох двигунів, і корабель у супроводі двох буксирів своїм ходом зайшов у порт норвезького міста Мельде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.