Міністр оборони Туреччини застеріг Грецію від провокацій в Егейському морі

П'ятниця, 29 березня 2019, 12:34

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар закликав Грецію утриматися від провокаційних дій в Егейському морі, додавши, що Анкара відповість на будь-які загрози суверенним правам Туреччини.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

 "Ми очікуємо, що всі утримуватимуться від провокацій… Ми очікуємо, що вони матимуть на увазі, що ми відреагуємо на будь-які дії, спрямовані проти нас. Ми не зробимо жодної поступки, " – сказав Акар.

Міністр попередив, що Анкара не відмовиться від своїх прав в Егейському морі.

Підкреслюючи, що Туреччина віддана принципу добросусідських відносин і вирішенню проблем в рамках міжнародного права, Акар, як повідомляється, додав, що "ми хочемо, щоб всі знали, що ми не пожертвуємо жодним з прав нашого святого народу".

Прем'єр Греції: турецькі винищувачі переслідували мій вертоліт

У четвер міністр оборони Греції Евангелос Апостолакіс повторив зростаючу стурбованість Афін щодо поведінки східного сусіда.

"Багаторічна проблема - це Туреччина, яка має свій власний порядок денний, рухається по-своєму і не співпрацює з сусідами і зі своїми історичними союзниками", - сказав він.

Як повідомлялося, МЗС Греції заявило послу Туреччини в Афінах про демарш на знак протесту проти переслідування вертольота прем’єра Алексіса Ципраса турецькими винищувачами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: