Переговори ЄС і Британії щодо Brexit продовжаться у вівторок у Брюсселі

Понеділок, 4 березня 2019, 14:43

Головний переговірник ЄС з питань Brexit Мішель Барньє у вівторок зустрінеться з британськими колегами для подальших переговорів щодо угоди про вихід Британії з ЄС.

Про це заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас, повідомляє AFP.

Барньє зустрінеться завтра ввечері у Брюсселі з генеральним прокурором Британії Джеффрі Коксом і британським міністром з питань Brexit Стівеном Барклаєм.

У суботу Барньє заявив, що ЄС готовий надати Британії додаткові гарантії, які допоможуть підштовхнути ухвалення угоди про Brexit у британському парламенті.

Він також не виключив, що європейські лідери можуть погодитися на короткострокову "технічну" затримку виходу Британії з ЄС після 29 березня, щоб дати британському парламенту час офіційно ратифікувати остаточну угоду про вихід.

Як відомо, Британія повинна покинути ЄС 29 березня. Депутати минулого місяця відхилили угоду Терези Мей про Brexit 230 голосами.

Мей вважає, що більшість депутатів, які проголосували проти її угоди, підтримають її, якщо їй вдасться домогтися змін, які не дозволять Британії залишатись прив'язаною до митних правил ЄС на невизначений термін.

Вона пообіцяла депутатам ще одне голосування щодо її угоди до 12 березня. Якщо документ не підтримають, то депутати проголосують щодо виходу країни з ЄС без угоди, а потім, до 14 березня, відбудеться голосування, чи не слід чи відкласти Brexit на короткий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.