Лукашенко заявив, що хоче тісніших зв'язків Білорусі з НАТО

Вівторок, 5 березня 2019, 15:54

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про необхідність поліпшення відносин з НАТО на тлі переговорів про ціну, яку Росія стягує за продаж нафти його країні.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Ні нам, ні нашим сусідам, впевнений, нові розділові лінії не потрібні. Тому слід налагоджувати відносини з НАТО на засадах взаємоповаги, які в кінцевому підсумку зміцнювали б безпеку нашої країни", - сказав Лукашенко.

Він зазначив, що три держави, які межують з Білоруссю, є членами Північноатлантичного альянсу, і додав, що в НАТО прагне і Україна: "Пристрасно і люто".

"Ми з ними повинні розмовляти, ми не повинні на них дивитися, як на ворогів. Взагалі нам треба активніше долати холод блокового протистояння просуванням ідеї "інтеграції інтеграцій", - сказала президент Білорусі.

Коментарі Лукашенка прозвучали на тлі триваючих переговорів з Росією про більш ніж $400 мільйонів, які Білорусь ризикує втрачати щороку після того, як Росія оголосила про підвищення цін на нафту для Білорусі.

Протягом багатьох років Росія продавала нафту в Білорусь за субсидованими цінами, що дозволило Білорусі отримувати величезні прибутки від своїх нафтопереробних заводів, які експортують нафтопродукти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.