Проблеми з управлінням повітряним рухом коштували економіці ЄС 17,6 млрд євро

Середа, 6 березня 2019, 11:46

Страйки, пов’язані з управлінням повітряним рухом (АТС), і брак персоналу обійшлися економіці ЄС у 17,6 млрд євро у 2018 році.

Як повідомила в середу галузева асоціація Airlines for Europe, цей рік також став найгіршим для пасажирів у плані затримок авіарейсів, інформує Reuters.

Страйки, пов’язані з управлінням повітряним рухом, нестача персоналу чи інші структурні проблеми стали причиною понад 75% затримок рейсів. При цьому кількість пасажирів авіакомпаній ЄС зросла на 26% у порівнянні з попереднім роком до 334 мільйонів.

"Прогрес у авіаційній сфері застопорився, і ми рухаємося в зворотному напрямку", - сказав генеральний директор Ryanair та голова асоціації Airlines for Europe Майкл О'Лірі у заяві, в якій викладені кроки щодо вирішення цієї проблеми.

За його словами, ЄС повинен боротися з неефективною монополією ATC за допомогою інтернаціоналізації повітряного простору та введення конкуренції між постачальниками ATC.

Керівники компаній-членів Airlines for Europe, в тому числі власник British Airways IAG, easyJet, Lufthansa, а також Ryanair, зустрілися в середу під час щорічної зустрічі в Брюсселі, де вони також закликали переглянути правила, що стосуються прав пасажирів та аеропортових зборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.